Βιταμίνη C - Θαυματουργές Ιδιότητες που Ωφελούν Ουσιαστικά το Πρόσωπό σας !
09/03/2021
by Tina Kaladelfos

Η αλήθεια είναι πως ακόμη θυμάμαι, αν και πιτσιρίκα τότε, την μαμά μου να με κυνηγά γύρω από το τραπέζι της κουζίνας με ένα φρεσκοστυμένο ποτήρι χυμό πορτοκάλι στο χέρι. «Έλα να τον πιείς τώρα» μου φώναζε «που είναι φρέσκος, πριν χάσει τις βιταμίνες του». Βλέπετε, συνήθως ξίνιζε αρκετά και για αυτό δεν ήταν και το καλυτερό μου. Μεγαλώνοντας όμως, και καθώς άρχισα να μαθαίνω για τις ευεργετικές ιδιότητες της Βιταμίνης C στον οργανισμό και το πως ακριβώς δουλεύει, ξεκίνησα να τον στίβω πλέον από μόνη μου. Δεν χρειαζόταν να με κυνηγήσει ξανά κανείς...

 

  Ναι θα μου πείτε, αλλά εδώ μιλάμε για την Βιταμίνη C ως βασικό συστατικό καλλυντικών! Όχι για άλλο ένα συμπλήρωμα διατροφής. Οπότε σε αυτήν την μορφή της, είναι το ίδιο σημαντική και ευεργετική; Και αν ναι, σε τι ακριβώς βοηθά; Ποιά είναι τα οφέλη που προκύπτουν από την συστηματική χρήση της; Ας τα πάρουμε όπως πάντα με την σειρά, απλοποιόντας τους επιστημονικούς όρους με απλές λέξεις που μπορεί να καταλάβει ο καθένας μας.

 

 Έχει αποδειχθεί πως η Βιταμίνη C έχει πληθώρα ευεργετικών χαρακτηριστικών με κύρια αυτών, την εξομάλυνση και απαλοιφή των δερματικών κηλίδων και δυσχρωμιών και την σταδιακή λείνση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει σημαντικά  στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών, ενώ προστατεύει ταυτόχρονα και από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία UVA και UVB επιβραδύνοντας έτσι την διαδικασία της φωτογήρανσης. 

 

 Μάλιστα......και τι ακριβώς εννοούμε με αυτό; Γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει; Επειδή η ακτινοβολία τύπου UVA που είναι η κύρια αιτία φωτογήρανσης, επιδρά σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος σε σχέση με την UVB, καταστρέφοντας σημαντικά στοιχεία του, όπως είναι για παράδειγμα η ελαστίνη και το κολλαγόνο! Είναι η κύρια αιτία που συντελεί σε ένα θαμπό και αφυδατωμένο δέρμα με ρυτίδες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σημειώστε πως υπάρχει περίπου 500 φορές περισσότερη ακτινοβολία UVA στο ηλιακό φως σε σχέση με την UVB. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ακτινοβολία UVB είναι αθώα και ακίνδυνη, εφόσον εκείνη κυρίως ευθύνεται για τον καρκίνο του δέρματος και το επίπονο και ενοχλητικό «κάψιμο» από τον ήλιο.

 

Και πως ακριβώς βοηθά η Βιταμίνη C τώρα σε όλα αυτά;

Επιδρά στην φυσική υγεία του δέρματος επειδή παίζει σημαντικό ρόλο στην σύνθεση του κολλαγόνου και ενισχύει τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την σταθεροποίηση και την διασύνδεση των μορίων του. Αποτέλεσμα αυτών είναι το ότι περιορίζεται αισθητά η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα και πως επιτυγχάνεται πιο άμεσα η διαδικασία «επισκευής» του όταν χρειάζεται. Κλινικές μελέτες απέδειξαν μάλιστα πως η τοπική χρήση Βιταμίνης C αύξησε σημαντικά την παραγωγή κολλαγόνου, τόσο σε νεανικούς, όσο και σε πιο ώριμους τύπους δέρματος, καθιστώντας την μάλιστα κατάλληλη για κάθε δερματικό τύπο. 

 

 Ουσιαστικά λοιπόν, όταν χρησιμοποιείτε την Βιταμίνη C στην καθημερινή σας ρουτίνα, είναι σαν να φοράτε μια αόρατη ασπίδα πάνω από το πρόσωπό σας με την ικανότητα να σας προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις και περιβαλλοντικούς ρυπογόνους παράγοντες. Και από αυτούς δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετούς καθημερινά, ειδικά μάλιστα όσοι από εμάς ζούμε σε πόλεις. Κλείνοντας προσθέστε σε όλα τα παραπάνω την αντιφλεγμονώδη δράση της καθώς επίσης και την ιδιότητα που έχει να επουλώνει ταχύτερα τυχόν δερματικές πληγές και ξέρετε πλέον περισσότερα και από τα βασικά σχετικά με τους λόγους που καθιστούν την Βιταμίνη C ένα τόσο διαδεδομένο συστατικό των καλλυντικών στις μέρες μας!

 

                                             

 

 

 

 

1. Bio Retinol + C Booster

2. Ορός Βιταμίνης C με Υαλουρονικό οξύ

3. Miracle Facial Oil

4. Βιολογικό Έλαιο Αγριοτριανταφυλλιάς / Rosehip Ψυχρής Έκθλιψης

5. Κρέμα Προσώπου με βιταμίνη C και Υαλουρονικό οξύ

6. Vitamin A.C.E Mask 

Comments

No posts found

New post