Υαλουρονικό Οξύ - Τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί;
31/03/2020
by Tina Kaladelfos
Όμορφο, φρέσκο, σφριγηλό, νεανικό δέρμα... Όπως και αν το περιγράψουμε, το τελευταίο που θα περιμένατε θα ήταν η αρχική περιγραφή να αφορούσε μία κυρία άνω των 40 ετών. Έτσι δεν είναι; Ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε την άποψή σας, ακριβώς όπως την αναθεωρήσαμε και εμείς. Και για ποιόν λόγο; Εδώ αρκεί να ρίξετε ξανά μία απλή ματιά στον τίτλο του άρθρου. Υαλουρονικό οξύ κυρίες ΚΑΙ κύριοι. Τι το καθιστά τόσο αποτελεσματικό; Τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί; Όσο πιο καθαρό, όσο πιο ατόφιο, τόσο το καλύτερο ή μήπως όχι; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
 
Τί ακριβώς όμως είναι το Υαλουρονικό Οξύ;
Αν και πιθανότατα αυτό να ήταν το τελευταίο πράγμα που θα σας ενδιέφερε, το Υαλουρονικό Οξύ είναι μία γλυκοζαμινογλυκάνη (φοβερή λέξη αν παίζεις Scrabble) η οποία βασικά και «απλά» είναι ένας πολυσακχαρίτης. Φτάνει με την επιστημονική ορολογία, πάμε σε αυτά που μας ενδιαφέρουν πραγματικά. Το σημαντικό εδώ είναι ότι συναντάται ως φυσικός συνδετικός ιστός στο σώμα μας και μάλιστα το 50% αυτού βρίσκεται στο δέρμα μας. Και γιατί είναι αυτό σημαντικό;
 
Επειδή ως κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και ιδιαίτερα του δέρματος, παίζει σημαντικότατο ρόλο στην συνολικότερη εμφάνιση, φρεσκάδα και υφή του. Είναι υπεύθυνο για την ενυδάτωση του δέρματος και έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό του ότι 1 και μόνο μόριο υαλουρονικού έχει την ικανότητα να συγκρατεί περίπου 1.000 φορές το βάρος του σε νερό!
 
Να το πούμε πιο απλά; Ένα γραμμάριο υαλουρονικού μπορεί να συγκρατήσει έως και έξι λίτρα νερού! Εντυπωσιακό ε; Ως εκ τούτου βοηθά στην υγιή όψη και υφή του δέρματός μας, κάνοντας το να δείχνει λαμπερό, σφριγηλό, επανορθώνοντας με φυσικό τρόπο τις ρυτίδες.
 
Είναι απολύτως συμβατό με όλους τους τύπους δέρματος, δρα ως φυσικό αντιοξειδωτικό και ενισχύει την άμυνα του δέρματος έναντι των βλαβερών υπεριωδών ακτινοβολιών. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κάπου εδώ όμως σταματούν τα καλά νέα. Όχι τα καλά νέα για το υαλουρονικό οξύ, αλλά για εμάς τους ίδιους από σωματική άποψη. Τι εννοοούμε;
 
Όπως λένε, όλα τα καλά τελειώνουν κάποτε. Το ίδιο ισχύει και με την φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέως από το σώμα μας, η οποία δυστυχώς επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε. Και σταδιακά σχεδόν παύει. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, πλέον ΟΛΕΣ οι γνωστές εταιρείες καλλυντικών, φροντίζουν να συμπεριλαμβάνουν ως κύριο συστατικό το υαλουρονικό προσθέτοντάς το στους περισσότερους ορούς και κρέμες που κατασκευάζουν. Οπότε όσο πιο άφθονο, τόσο το καλύτερο; Όχι δυστυχώς. Δεν είναι τόσο απλή η επιλογή του σωστού ορού υαλουρονικού ή οποιουδήποτε άλλου καλλυντικού που τον περιέχει. Όπως και στο σώμα μας έτσι και στον ορό ή την κρέμα που θα επιλέξουμε, το υαλουρονικό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς συνδυάζεται και με άλλα συστατικά τα οποία και προκαλούν κάποιες επιπλέον σημαντικές διεργασίες, καθιστώντας το έτσι πιο δραστικό και ουσιαστικό.
 
Στην συνέχεια ακολουθούν οι προτάσεις μας για κάποια καλλυντικά με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχουν ξεχωρίσει στο πέρασμα των ετών, ενώ κάποια από αυτά έχουν αποσπάσει και αρκετά διεθνή βραβειά.
 
Το HYALURONIC SERUM 200 της Evolve Organic κατέκτησε 10 διεθνή βραβεία για το 2017, 2018, 2019 και για το 2020 περιέχει 200mg υαλουρονικού οξέος ανά μπουκαλάκι. Περιέχει υαλουρονικό οξύ χαμηλότερου μοριακού βάρους το οποίο διεισδύει βαθύτερα και έχει πιο αποτελεσματικές ενυδατικές ιδιότητεςΕίναι αποδεδειγμένο ότι έχει την δυνατότητα να ενυδατώνει την επιδερμίδα φτάνοντας στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Με οργανικό εκχύλισμα ροδιού που μαλακώνει και προστατεύει. 
 
 

Tip: Το υαλουρονικό συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό, δεν θα μπορέσετε όμως να δείτε τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί εάν δεν υπάρχει η απαραίτητη υγρασία προκειμένου να την συγκρατήσει. Οπότε για ακόμη πιο άμεσο και ορατό αποτέλεσμα, ψεκάστε ένα mist προσώπου, αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου. Περιμένετε λίγο και εφαρμόστε τον ορό Υαλουρονικού. σε νωπή επιδερμίδα. Κατόπιν κλειδώστε την υγρασία στην επιδερμίδα σας με μια ενυδατική κρέμα κ ψεκάστε ξανά, δεύτερη φορά το mist της επιλογής σας.

 
 

Comments

No posts found

New post