ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€
Language

Ρετινόλη – Ποια τα οφέλη; Πώς δουλεύει; Κάνει για εμένα;

Έχει γίνει ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συστατικά καλλυντικών, ειδικά κατά τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες, και όπως θα ανακαλύψετε και εσείς, όχι άδικα! Η Ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α, έχει βάσιμους λόγους για να θεωρείται ένα πολύτιμο πολυεργαλείο από τους ειδικούς της αισθητικής ιατρικής.

Αναλυτικότερα, συμβάλλει σημαντικά στην λειτουργία ανανέωσης των κυττάρων και στην ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου, πράγμα που προσφέρει άμεσα αποτελέσματα δίνοντας ένα πιο λαμπερό, λείο και νεανικό δέρμα. Εξομοιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, ελαχιστοποιώντας τις όποιες πιθανές δυσχρωμίες. Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ελαττώνει τα σημάδια ακμής και προλαμβάνει ή βελτιώνει νέα ξεσπάσματα κάνοντάς τα πιο ήπια, ενώ απαλύνει και λειάνει αισθητά την εμφάνιση των δερματικών πόρων. Ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος.

Αν και έχουν γίνει πολλές και συστηματικές έρευνες γύρω από την Ρετινόλη και παρότι πωλείται συστηματικά στο ευρύ κοινό ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ´80, πολλές παρανοήσεις γύρω από την ορθή χρήση και τα οφέλη της ως συστατικού, παραμένουν. Ας αναλύσουμε με όσο πιο απλό τρόπο γίνετε κάποιες από τις βασικές της ιδιότητες καθώς και το πως μπορεί κανείς να κερδίσει τα μέγιστα από τα πολλαπλά της οφέλη.

Ο γενικός όρος Ρετινοειδές χρησιμοποιείτε για να περιγράψει όλες τις διαφορετικές μορφές, καθώς και τα παράγωγα της γνωστής σε όλους μας βιταμίνης Α. Οπότε, όπως πιθανότατα μαντέψατε και εσείς σωστά, η Ρετινόλη είναι μία μορφή Ρετινοειδούς. Είναι μάλιστα και η με διαφορά πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή Ρετινοειδών, χωρίς την απαίτηση ιατρικής συνταγογράφησης. Αν και ίσως όχι το ίδιο ισχυρή, όπως κάποια άλλα Ρετινοειδή παράγωγα που παραχωρούνται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής, προσφέρει τα ίδια οφέλη δίνοντάς σας ένα πιο φωτεινό και λείο δέρμα, ελαχιστοποιώντας όμως παράλληλα και τις όποιες πιθανές παρενέργειες θα μπορούσαν να παρουσιαστούν. Σημειώστε εδώ, πως αντί των Ρετινοειδών υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές μορφές φυτικής προέλευσης, όπως είναι για παράδειγμα το Βakuchiol ενα φυσικό συστατικό του οποίου η δράση ισούται ως ανάλογη της ρετινολης και μπορει να προσφέρει σχεδόν τα ίδια εκπληκτικά αποτελέσματα, χωρις όμως τις οποιεσδήποτε παρενέργειες. Ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το μοναδικό έλαιο Cacay.

Αναφερθήκαμε όμως πριν λίγο σε πιθανές παρενέργειες. Υπάρχουν και αν ναι, ποιες είναι; Και το πιο σημαντικό από όλα, μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή ακόμη και να αποφευχθούν; Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες που αποδίδονται στη χρήση Ρετινοειδών περιλαμβάνουν την ερυθρότητα του δέρματος (κοκκίνισμα), την φαγούρα ή ακόμη και το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας. Όμως ναι, μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή ακόμη και να αποφευχθούν με την σωστή και συστηματική χρήση, «χτίζοντας» αργά και σταδιακά την ανοχή του δέρματος απέναντι στην Ρετινόλη.

Ουσιαστικά το κλειδί προς την επιτυχία βρίσκεται στον όρο αργά και σταδιακά. Οπότε θα ήταν κατάλληλο να ξεκινήσει κανείς με χρήση περίπου μία φόρα κάθε τρεις ημέρες (όχι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα), ανεβάζοντας κατόπιν μετά τις πρώτες 15 ημέρες την εφαρμογή σε μέρα πάρα μέρα και αργότερα, βλέποντας και την ανοχή της επιδερμίδας απέναντι στην Ρετινόλη κατά τον πρώτο μήνα, ακόμη και σε καθημερινή χρήση! Κάτι άλλο που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι όταν το σέρουμ ρετινόλης ή η κρέμα ρετινόλης που χρησιμοποιούμε, περιέχει παράλληλα και συστατικά που ενυδατώνουν και συγκρατούν την υγρασία της επιδερμίδας, όπως είναι για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ. Σημαντικό επίσης είναι η χρήση της ρετινόλης να γίνετε στην βραδινή σας ρουτίνα, επειδή 1ον) τότε ξεκινά η φυσική διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας σας και 2ον) η ρετινόλη καθιστά το δέρμα σας πιο ευαίσθητο απέναντι στην επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία. Για αυτό και πρέπει πάντα την επόμενη ημέρα κατά την πρωινή σας ρουτίνα να εφαρμόζετε και μία κρέμα με υψηλό αντηλιακό δείκτη.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι, ανεξαρτήτως του δερματικού σας τύπου, τα οφέλη που προκύπτουν από την χρήση της Ρετινόλης είναι πολλαπλά και σημαντικά. Είναι όμως ιδιαίτερα ωφέλιμη για λιπαρές και ώριμες επιδερμίδες, καθώς και για όσες εμφανίζουν τάση ακμής. Ξηρά και ευαίσθητα δέρματα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιου είδους αντίδραση ή παρενέργεια, εφαρμόζοντας όμως ένα ισορροπημένο προϊόν σε συνδυασμό με έναν σωστό ρυθμό χρήσης καθώς και δοσολογίας μπορεί να βοηθήσει στην σταδιακή ανοχή της ρετινόλης ακόμη και από την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα.

Επιλέξαμε για εσάς τα 8 καλύτερα:

Ορός Ρετινόλης με Υαλουρονικό Οξύ – Bio Retinol Serum Moonlight Essence 30ml

Booster Ρετινόλης με Bakuchiol και Βιταμίνη C - Bio-Retinol + C Skin Booster 15ml
Bio-Retinol + C Skin Booster Ρετινόλης με Bakuchiol και Βιταμίνη C – 15ml
κρέμα ρετινόλη

Κρέμα Προσώπου με Ρετινόλη – The Moon Mello BIO Retinol Moisturizer 50ml

Αντιγηραντική Κρέμα Προσώπου με Βιο-Ρετινόλη - Time Warp Moisturiser 50ml
Αντιγηραντική Κρέμα Προσώπου με Βιο-Ρετινόλη 50ml
Serum με Βιο-Ρετινόλη και Νιασιναμίδη για Λιπαρές Επιδερμίδες με Ακμή - Break Free Serum 30ml
Serum με Βιο-Ρετινόλη και Νιασιναμίδη 30ml
Μάσκα Ρετινόλης Gold - Bio-Retinol Gold Mask 60ml
Μάσκα Ρετινόλης Gold 60ml
Θερμαντική Μάσκα Gel Vitamin A.C.E. - Warming Gel Mask 75ml
Θερμαντική Μάσκα Gel Vitamin A.C.E.  75ml
ΟΡΟΣ ΡΕΤΙΝΟΛΗΣ

Retinol Facial Serum 0.2%

 

 

Έλαιο Cacay Ψυχρής Έκθλιψης – Cacay Anti-Aging Oil 50ml

BE PART OF
OUR COMMUNITY
  • Be the first to hear about new products
  • Receive expert beauty tips
  • Enjoy exclusive gifts
-15% off your first order
SIGN ME UP