Ο Ρόλος του Υπνου στην Αντιγήρανση.
18/10/2017
από Tina Kaladelfos

 

Ακόμη 5 λεπτά... μόνο 5 λεπτάκια ακόμη.... σκέφτεσαι. Γυρνάς το κεφάλι από την άλλη ώστε να μην βλέπεις το ξυπνητήρι που έχει ήδη χτυπήσει, πιστεύοντας πως κάπως έτσι θα ξεγελάσεις, έστω και για λίγο, τον χρόνο και μαζί την κούραση που νιώθει το σώμα σου. Σήμερα το βράδυ θα πέσω σίγουρα νωρίτερα, μονολογείς καθώς σηκώνεσαι επιτέλους βαριεστημένα από το κρεβάτι σου.

Φαινόμενο συχνό που τήνει να μετατραπεί σε χρόνια πάθηση. Έχει μάλιστα και όνομα: Ελλειψη ύπνου. Το απίστευτο είναι πως οι άνθρωποι (και ιδιαίτερα το θηλυκό φύλο) αν και κάνουν κυριολεκτικά τα πάντα προκειμένου να αποφύγουν τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο πρόσωπο και το σώμα τους, αγνοούν πραγματικά την σημασία και την ευεργετικότητα του ύπνου στον τομέα αυτό.

Ναι, όντως υπάρχουν πλέον οργανικά καλλυντικά με απίστευτα αποτελέσματα. Και υπάρχουν άπειρες μέθοδοι που υπόσχονται... θαύματα. Τίποτα όμως δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει τον καλό ποιοτικό ύπνο που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση. Κάποιοι μάλιστα το προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα μιλώντας ακόμη και για beauty sleep, ή σε απλά ελληνικά... ο ύπνος ως κούρα ομορφιάς. Πόσο δίκιο είχαν τελικά;

Τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών πρόσφατα έδειξαν τις απίστευτες συνέπειες της έλλειψης ύπνου. Μάλιστα ανάμεσα στις συνέπειες, όπως για παράδειγμα η κακή διάθεση, η πιθανότητα παχυσαρκίας, τα κόκκινα μάτια, οι αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης, υπήρχε και κάτι άλλο πραγματικά εντυπωσιακό που σχετιζόταν άμεσα με την εμφάνιση. Η έλλειψη ύπνου (λιγότερες από 7,5-8 ώρες ημερησίως) βάση της έρευνας, έκανε το σώμα να εκκρίνει λιγότερη από την ορμόνη ανάπτυξης των κυττάρων, η οποία βοηθά κυρίως στην ανάπλασή τους. Το πρόσωπο κυρίως άρχισε να γίνετε πιο ερυθρό αυξάνοντας την ευαισθησία του δέρματος. Οι πόροι γύρω από τα μάτια άρχισαν να γίνονται πιο μεγάλοι, πιο ορατοί. Τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο εμφανή για εκείνους που είχαν την συνήθεια να πέφτουν για ύπνο γύρω στα μεσάνυχτα, με ακόμη μεγαλύτερες επιπτώσεις.

                                                                    

Υπάρχει όμως λύση; Ναι υπάρχει. Αποκτήστε τώρα καλές συνήθειες ύπνου και τα πρώτα καλά αποτελέσματα που σχετίζονται με την εμφάνισή σας θα φανούν σε 6-8 εβδομάδες. Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες;

• Σταθερή ώρα κατά την οποία θα πηγαίνετε για ύπνο προκειμένου να ρυθμίσετε το βιολογικό σας ρολόι.

• Ελαχιστοποίηση της καθημερινής κατανάλωσης καφεϊνης και κατά προτίμηση ποτέ μετά της 19:00 το απόγευμα, ακόμη και αν δεν νιώθετε ότι χαλάει την ποιότητα του ύπνου σας.

• Να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά και να πέφτετε για ύπνο το αργότερο εώς της 23:00. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι σημαντικότερες διεργασίες στον οργανισμό μας λαβαίνουν χώρα το δύωρο μεταξύ 23:00 με 01:00.

• Να χρησιμοποιείτε αντιγηραντικές κρέμες και φυσικά έλαια, καθώς το βράδυ ο οργανισμός ξεκινά την λειτουργία ανάπλασης των κυττάρων και το δέρμα είναι πιο δεκτικό.

• Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε άμεσα όταν ξαπλώνετε (εντός 10-15 λεπτών), αναζητήστε βοήθεια σε φυσικά οργανικά ροφήματα τα οποία βοηθούν στην χαλάρωση και την αποβολή του στρες. Κάνουν θαύματα κατά της αϋπνίας...

• Και τέλος, θα ήταν συνετό να αποφεύγετε την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών 30 λεπτά προτού κοιμηθείτε.

 

 

 

Ορός Ρετινόλης                          Ορός βιταμίνης C

Αντιγηραντική Κρέμα με Ρετινόλη

 

Serum Προσώπου Superfood 360.   Αντιγηραντική Κρέμα Multi Peptide 360 με Υαλουρονικό Οξύ

 

 
 
 
 

Σχόλια

Η πρώτη μου επαφή με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ήταν πολύ θετική.
Σας αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τον επαγγελματισμό σας και την άμεση απόκριση και εξυπηρέτηση σε όλα τα στάδια της παραγγελίας.
Μακάρι όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα να είχαν την δική σας δομή. Σίγουρα θα σας προτείνω στους φίλους μας και σίγουρα θα είστε από τις πρώτες μου επιλογές σε επόμενες αγορές.
Εύχομαι να συνεχίσετε με το ίδιο ζήλος και αγάπη σε αυτό που κάνετε.
Νέα δημοσίευση