Μπισκότα με Νιφάδες Φαγόπυρου, Αμύγδαλα, Ταχίνι & Μέλι
24/10/2017
από Tina Kaladelfos

Υγιεινά μπισκότα που χαρίζουν ενέργεια και είναι γεμάτα με πρωτεΐνες. Μια συνταγή νόστιμη, θρεπτική και φτιάχνεται στη στιγμή, χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και γλουτένη!!!

Το ιδανικό σνακ για το σχολείο η το γραφείο. Γεμάτο με φυτικές πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά σίδερο και ασβέστιο.

 * Το ξέρατε ότι: Το φαγόπυρο, ή αλλιώς μαυροσίταρο είναι ένα δημητριακό αλλιώτικο από τα άλλα με εξαιρετική θρεπτική αξία και πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά, περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και πολλές βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος Β που συνήθως συναντώνται στα ζωικά τρόφιμα, είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε, Κ. φολικό οξύ, αλλά και σε αρκετά μέταλλα: Ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο. οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που έχουν δυσανεξία σε αυτή (κοιλιοκάκη)

 

Μπισκότα με Νιφάδες Φαγόπυρου, Αμύγδαλά, Ταχίνι & Μέλι

(Υλικά για 14 - 16 μπισκότα) 

---- Υλικά ----

  • 100γρ. Ταχίνι
  • 120γρ. Μέλι
  • 120γρ. Νιφάδες Φαγόπυρου 
  • 50γρ. Αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη ή άλλο ξηρό́ καρπό τριμμένο
  • 1κ.γ. Kανέλα

---- Εκτέλεση ----

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να  έχουμε ένα σφιχτό́ μείγμα.
  3. Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα και
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού 
  5. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά.
  6. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο είναι πολύ μαλακά γι’ αυτό τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Διατηρούνται κλεισμένα αεροστεγώς για αρκετές μέρες.

 

~ Καλή Όρεξη ~ 

 

Σχόλια

Πεντανόστιμο ότι πιο γρήγορο λα πιο νόστιμο που έχω φάει
Νέα δημοσίευση